Onyx szépségszalon

 
A kozmetika galériához
Tekintse meg a kozmetikánk képeit a galériánkban!

Professzionális kozmetika

Kozmetikánkban Vendégeink különféle modern arckezelések közül választhatnak. Személyre szabott, bőrtípusnak megfelelő kezelések, professzionális hatóanyagok, modern kozmetikai gépek állnak rendelkezésre, hogy látványos eredményt tudjunk elérni szépülni vágyó Vendégeinknél. Kozmetikusunk külön figyelmet fordít a férfi kozmetikai kezelésekre is. Továbbá lehetősége van az otthoni bőrápolást szakemberünkkel megbeszélni, kikérni véleményét, tanácsát.

Kozmetikai szolgáltatásaink

 • Arctisztítás
 • Tini kezelés
 • Dekoltázskezelés
 • Háttisztítás
 • Férfi kozmetika
 • Arcfiatalítás
 • Szemránc kezelés
 • Bőrcsiszolás (mikrodermabrasio)
 • Arcmasszázs, nyakmasszázs, dekoltázsmasszázs
 • Kényeztető kezelések,
 • Esküvő előtti kezelés
 • Szemöldök igazítás, festés, szempilla festés
 • Műszempilla felrakása
 • Gyantázás
 • Férfigyanta
 • Smink, alkalmi smink

Kozmetikáról bővebben

Kedves Vendégeink választhatnak a Germaine de Capuccini, Phyris és Image által nyújtotta arckezelések közül. Legyen akár alap arckezelés, szőrtelenítés, szemöldök, szempilla, műszempilla vagy bármilyen luxus kezelés, biztosan megtalálja az Önnek valót.

Mindenki megtalálhatja a neki szimpatikus hatóanyagos arckezeléseket, különböző technikákat.Az arckezelések és a kozmetikai kezelések folyamatosan bővülnek, ahogy a kozmetikai cégek új eljárásokat kínálnak számunkra. Képzett kozmetikusunk rendszeres Vendégei továbbképzéseknek, bemutatóknak, hogy Vendégeiknek a legújabb arckezeléseket tudja nyújtani.

Általános kozmetikai tudnivalók

A mindennapos arctisztítás a következetes bőrápolás alapja. Miért hanyagolják el mégis gyakran a termékajánlásnál az arctisztítás témáját? Miért vesznek a Vendégek inkább csak hidratáló készítményeket, mint arctisztító termékeket? Valószínű azért, mert nincsenek kellőképp felvilágosítva a tisztítás jelentőségéről!

Ahol a bőrszennyeződés zsírt is tartalmaz, ott minden esetben szükségszerű az arctisztító szerek használata, hiszen a víz nem oldószere a zsírnak. A smink-és napozószerek használatánál minden esetben indokolt a bőr alapos letisztítása. Sok páciens véli úgy, hogy a tiszta párnán töltött éjszaka után szükségtelen a bőr tisztítása.

A bőr egy kiválasztó szerv, ami éjszaka is dolgozik és méregtelenít. Olyan anyagok válnak ki a bőrből, amik nem vízben oldódóak, ezért ezeket is el kell távolítani a megfelelő bőrtípushoz való tisztító kozmetikumokkal. Sajnos a Vendégek nagy része nincs tisztában a bőrtípusával, ezért történhet meg, hogy nem megfelelő kozmetikumok használatával nagyobb kárt okoznak a bőrüknek.

A bőrtisztítás mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a szalonban a kozmetikus által végzett tisztító kezelésre, amely szintén fontos szerepet játszik abban, hogy a bőrünk ápolt, szép és egészséges legyen.

Otthoni ápolás

A szépítő kezeléseket követően kialakult természetes tónusát visszanyert, megfiatalodott és ápolt bőr állapotát az otthoni ápolás folytatásával lehet fenntartani. Tegye félre az itt-ott vásárolt krémeket és forduljon hozzám bizalommal. Hasznos tanácsokkal látom el, miközben összeállítom a bőrtípusának megfelelő tisztító, ápoló készítmények palettáját, megtanítom azok helyes használatára.

Arctisztítás, arckezelések

Az arctisztítás jelentősége napjainkban igen fontos. Nem csak a levegő szennyezettsége miatt, hanem mert alapja az ápolt megjelenésnek is, hiszen ez az, ami elsőként szembetűnik, s amit megkövetelnek a mai elvárások. Arctisztításkor a bőrfelszínről eltávolítjuk a szennyeződéseket (porszemcséket, baktériumokat, elhalt hámréteget, zsírokat, izzadságcseppeket), ám eközben természetesen a bőr saját zsírrétegét is.

Az egészséges, ápolt bőrhöz nélkülözhetetlen a bőr rendszeres, kozmetikus szakember által végzett tisztítása. A kezelések során a meglévő aknékat, mitesszereket eltávolítjuk, és megakadályozzuk az újabb, illetve súlyosabb aknék kialakulását. A kezelés után a bőr üde, friss, életteli lesz. Főbb vonalakban lentebb olvashat az arctisztító kezelések folyamatáról.

Letisztítás

Arctisztításkor a bőrfelszínről eltávolítjuk a szennyeződéseket (porszemcséket, baktériumokat, elhalt hámréteget, zsírokat, izzadságcseppeket). Az arctisztítás nemcsak azoknak fontos, akik sminkelik magukat, hiszen a bőr természetes izzadása, zsírképződése, a környezet káros, szennyező hatása mindenkit érint. A por és az egyéb szennyeződés lerakódik a bőrön, beivódik a pórusokba, ezért legalább egyszer egy nap egy alapos tisztítást megérdemel a bőr. A letisztításhoz arctejet, peelinget, tonikot használunk.

Arctej

A leggyengédebb bőrtisztító, minden bőrtípusra ajánlott. A piszkot és a felesleges faggyút kíméletesen és megbízhatóan távolítja el. Szabályozza és regenerálja a bőr természetes védőrétegét, megakadályozza kiszáradását.

Peeling

A finomra őrölt tengeri kivonatok megszabadítják arcunkat a szennyeződésektől. Közben élénkítik, feszesítik, hidratálják a bőrt. Használatukkal felkészítjük bőrünket arra, hogy az ápoló készítmények a bőr mélyebb rétegeibe is bejussanak.

Tonik

A tonikoknak kettős feladatuk van. A vizet helyettesítve eltávolítják az arclemosó tejek maradványát, és felfrissítik, jobb tónusúvá teszik a bőrt. Ma már csak ritkán találkozunk alkoholtartalmú készítményekkel, mert túlzott a szárító hatása, helyette természetes anyagokat alkalmaznak a pórusok összehúzására.

Masszázs

A masszázs a legősibb gyógymódok egyike. Feladata a bőr felpuhítása, táplálása, az egyén relaxálása. Az arc idegeire gyakorolt nyomás csökkenti az idegrendszer feszültségét, ezért nyugtató hatású.

A bőr felpuhítása Deeping Gel-el

A tisztítást megelőző művelet. Fontos az arcbőr felpuhítása, mert tökéletes eredményt csak akkor érhetünk el a tisztítás során, ha a bőrt kellő mértékben felpuhítottuk.

Tisztítás

A meglévő aknék, mitesszerek eltávolítása.

Fertőtlenítés

Egy speciális készülékkel, vio-val fertőtlenítjük az arcbőrt. A vio fertőtlenítő hatása mellett anyagcserefokozó, szárító, összehúzó hatású, illetve csökkenti a faggyúmirigyek működését.

Tápanyagbevitel

A leghatásosabb eljárást, az ultrahanggal való hatóanyag bevitelt használom. Egyaránt a bőrbe juttatja a zsíros és vizes fázisú anyagokat is. Tápláló anyagként vitamonos, hidratáló, nyugtató, nedvesség pótló ampullákat juttatok a bőr mélyebb rétegeibe.

Pakolás

A kitágult pórusokat egy speciális összehúzó hatású pakolással szüntetem meg. A pakolás 20 perc alatt fejti ki hatását, miközben megnyugtatja a kipirosodott bőrt.

Tini kezelés, bőrápolás

A tizenévesek körében gyakran alakul ki hormonális zavar, ami a bőr átmeneti zsírosságához vezethet. Ilyenkor érdemes rendszeresen kitisztíttatni az arcbőrt, hiszen akkor megakadályozzuk az újabb, illetve súlyosabb aknék kialakulását. A tinédzsereket - akár kezelésről, akárcsak tanácsadásról legyen szó - ugyanolyan komolyan vesszük, mint a felnőtt Vendégeket. A fiatalok bőrének eredményes kezeléséhez az anamnézis és a diagnózis elkészítése alapkövetelmény.

A tini kezelések során fokozottan figyelek, hogy allergénmentes kozmetikumokat használjak. Próbálok tanácsot adni az életmódjukra, táplálkozásukra.

Letisztítás

Arctisztításkor a bőrfelszínről eltávolítjuk a szennyeződéseket (porszemcséket, baktériumokat, elhalt hámréteget, zsírokat, izzadságcseppeket). Az arctisztítás nemcsak azoknak fontos, akik sminkelik magukat, hiszen a bőr természetes izzadása, zsírképződése, a környezet káros, szennyező hatása mindenkit érint. A por és az egyéb szennyeződés lerakódik a bőrön, beivódik a pórusokba, ezért legalább egyszer egy nap egy alapos tisztítást megérdemel a bőr. A letisztításhoz arctejet, peelinget, tonikot használunk.

A bőr felpuhítása

A tisztítást megelőző művelet. Fontos az arcbőr felpuhítása, mert tökéletes eredményt csak akkor érhetünk el a tisztítás során, ha a bőrt kellő mértékben felpuhítottuk.

Tisztítás

A meglévő aknék, mitesszerek eltávolítása.

Fertőtlenítés

Egy speciális készülékkel, vio-val fertőtlenítjük az arcbőrt. A vio fertőtlenítő hatása mellett, anyagcsere fokozó, szárító, összehúzó hatású, illetve csökkenti a faggyúmirigyek működését.

Tápanyagbevitel

A leghatásosabb eljárást, az ultrahanggal való hatóanyag bevitelt használom. Egyaránt a bőrbe juttatja a zsíros és vizes fázisú anyagokat is. Tápláló anyagokként ampullákat juttatok a bőr mélyebb rétegeibe.

Pakolás

A kitágult pórusokat egy speciális összehúzó hatású pakolással szüntetem meg. A pakolás 20 perc alatt fejti ki hatását, miközben megnyugtatja a kipirosodott bőrt.

Tippek a tinik otthoni bőrápolásához

A bőrt reggel és este a bőrtípusuknak megfelelő kozmetikai készítménnyel tisztítsák le. Ezt követően használjanak összehúzó hatású tonikot, amely a kemény víz ártalmas sóit közömbösíti és felkészíti a bőrt az emulzió befogadására.

Könnyű, olajmentes hidratáló emulziót használjanak reggel és este. Speciális kozmetikumokra is szükség van: peelingek, tisztító maszkok és a pattanások ecsetelésére megfelelő készítmények.

  Az akne kialakulásához hozzájáruló tényezők a következők lehetnek:
 • helytelen kozmetikumok használata,
 • sós, zsíros ételek, olajos magvak, csokoládé, sajt, füstölt ételek fogyasztása,
 • gyógyszerek mellékhatásai,
 • füstös, levegőtlen helyiségben való tartózkodás,
 • foggyulladás, fogszuvasodás, fogínygyulladás,
 • petefészek gyulladás,
 • mandulagyulladás,
 • stressz,
 • gyomor és bélrendellenességek,
 • székrekedés,
 • vitaminhiány,
 • hím jellegű hormonok túltermelődése,
 • vegyszerekkel való munka.

Jelenleg nincs olyan az FDA által elfogadott gyógyszer vagy termék, mely az akne okait gyógyítaná, mert szinte mindegyik helyi alkalmazásra született, vagyis csak a pattanások nyilvánvaló klinikai megjelenéseit kezelik. Nagyon kevés szer segíti a faggyúmirigyek kiválasztódását, az akne kezelésére alkalmazott egyéb gyógyszerek széles spektrumú antibiotikumokra szűkülnek, melyek válogatás nélkül ölik az akne-val összekapcsolható baktériumokat. Az enyhén kifejlődött formáit sikeresen lehet kezelni. A korai és következetes beavatkozás a későbbi következményeket (akne-heg) is megelőzheti.

Legfontosabb tanácsok:

Ügyelniük kell a higiéniára! Minden nap tiszta törölközőt használjanak az arcukra!

Soha ne nyomkodják pattanásaikat! Ha nem akarják, hogy sebekkel és festékfoltokkal legyen tele a bőrük, szokjanak le a kaparászásról!

Oda kell figyelni a minőségi táplálkozásra. Nagy mennyiségben fogyasszanak rostokban gazdag gyümölcsöt, zöldségeket és elegendő folyadékot.

Dekoltázs kezelés

A kor előrehaladtával nagyobb figyelmet kell fordítanunk dekoltázsunk megfelelő ápolására (mellkezelés, dekoltázskezelés). Hidratáló, öregedés gátló kezeléseket alkalmazhatunk ezen a területen csakúgy, mint arcunknál. Bár a hölgy Vendégekre sokkal jellemzőbb ez a kezelés, férfi Vendégeink is igénybe vehetik a mellkas kezelést.

Otthoni ápolás fontossága

A szépítő kezeléseket követően kialakult természetes tónusát visszanyert, megfiatalodott és ápolt bőr állapotát az otthoni ápolás folytatásával lehet fenntartani. Tegye félre az itt-ott vásárolt krémeket és forduljon hozzám bizalommal

Hasznos tanácsokkal látom el, miközben összeállítom a bőrtípusának megfelelő tisztító, ápoló készítmények palettáját, megtanítom azok helyes használatára.

Azon Vendégeim számára, akik bizonytalanok az otthoni ápolást segítő termékek kiválasztásában, termék mintával tudok kedveskedni, hogy megismerhessék a Germaine de Capuccini, Phyris, Dr.Spiller és Image készítmények valódi hatékonyságát, kellemes textúráját és nem utolsó sorban az igazán finom és kellemes illatát. Ígérem, nem fognak csalódni, ha ezeket a termékeket választják

Háttisztítás, hátkezelések

Pattanásos bőrű Vendégeinknél előfordul, hogy a háttisztítás, hátkezelés is ajánlatos. A pattanások akkor jelennek meg, ha az arc, a nyak, a mellkas vagy a hát bőrének pórusait a faggyúmirigyek váladéka eltömi, és a környező bőrterület begyullad. Maga a pattanás általában mitesszerből alakul ki.

Ha a mitesszer a pangó faggyúváladékban megtelepedő baktériumok hatására begyullad, gennyel telt hólyag keletkezhet belőle. Kevés ember van, akinek fiatalkorában ne lenne legalább néhány pattanás a bőrén. Olykor a pattanások komoly kellemetlenséget okoznak, és sebhelyessé válhat tőlük a bőr. Szerencsére ma már számos lehetőség van a tünetek enyhítésére és a maradandó következmények megelőzésére.

Fontos tudni, hogy ugyanúgy, mint arcunknál, a nem megfelelő tisztítás, ápolás akár maradandó bőrkárosodást okozhat. Ezért fontos a professzionális háttisztítás és a különböző hátkezelések.

Az otthoni bőrápolásához

A bőrt reggel és este kozmetikai készítménnyel tisztítsák le. Ezt követően használjanak összehúzó hatású tonikot, amely a kemény víz ártó sóit közömbösíti és felkészíti a bőrt az emulzió befogadására.

Könnyű, olajmentes hidratáló emulziót használjanak reggel is és este is. Speciális kozmetikumokra is szükség van: peelingek, tisztító maszkok és a pattanások ecsetelésére megfelelő készítmény.

Férfi kozmetika

A közmondás szerint elég, ha a férfi egy fokkal szebb, mint az ördög - de tudjuk, hogy ez ma már nem érvényes, és ezt a férfiak is tudják. A bőrük ugyanúgy magán viseli a stressz, a környezeti ártalmak, a dohányzás, a napsugár okozta károk következményeit, mint a nőké. Ezért van szüksége egy modern, igényes férfinek kozmetikai kezelésre.

Manapság a férfiak is egyre többet törődnek megjelenésükkel, hogy a bőrük ápolása nem csak a fiatalságuk megőrzése szempontjából fontos, hanem a mindennapi megjelenésben, baráti körökben egyaránt.

A Germaine de Capuccini megalkotta a kifejezetten a férfi arcbőr ápolását segítő vitalizáló professzionális arckezelését, hogy hatékonyan segítse a férfiak bőrének ápolását.

Az intenzív arckezelés során felpuhítjuk az arcot. A méregtelenítő aktív karbon maszk illatával és azonnali ránctalanító, mattosító hatásával rendkívüli eredményeket, igazi élményt biztosunk.

A természetes növényi kivonatokat, C-vitamin koncentrátumot tartalmazó termékek azonnal hatnak, kifejezetten diszkrét, férfias illatúak.

Férfi kozmetika menete

Arc, nyak letisztítása arctejjel. Az elhalt hámréteg kíméletes eltávolítása peelinggel. Arctisztítás és fertőtlenítés antibakteriális hatóanyagokkal. Tápláló pakolás. Frissítő, relaxáló arcmasszázs. Pakolások.

Mikrodermabrasio (géppel)

A mikrodermabrázió, bőrcsiszolás vagy bőrfiatalító eljárás, a XXI. századi terápiás kezelések egyik legfontosabb és legeredményesebb kellékévé vált. A kezelés célja a finom ráncok, szarkalábak elsimítása, a kiemelkedő és besüppedő kisebb aknés hegekkel tarkított bőrfelszín kiegyenlítése, a pórusnagyság csökkentése, valamint a bőr színének és textúrájának javítása, fiatalítása.

A mikrodermabrázió a bőrfiatalító peeling legmodernebb módja.

A bőrfiatalítás alapelve, hogy a felső, elöregedett hámréteg célzott és ellenőrzött eltávolításával új, fiatalos hámréteg képzésére serkentjük, illetve kényszerítjük a bőrt. A felső bőrrétegek célzott eltávolítása által a bazális rétegben felerősödik a fiatal, működőképes bőrsejtek képzése. Ezek a bőrsejtek felfelé vándorolnak és lépésről lépésre pótolják a károsodott szöveteket.

A bőr lecsiszolása után hatóanyagokkal tápláljuk, hidratáljuk a bőrt. Az így bevitt hatóanyagok, vitaminok hatására fiatalos, üde és bársonyos bőr képződik.

A mikrodermabráziós kezelés folyamán nem keletkeznek sebek mély abrázió formájában, mivel a bőrt a szakkozmetikus által megválasztott erővel és mélységben "radirozza" le, steril gyémántfej segítségével. Ez garantálja Vendégeinknek, hogy a kezelés azt az eredményt célozza meg, amelyre a Vendég vágyik! A bőrben energia-feltöltődés megy végbe és újra megerősödve fiatal, friss sejtek képződnek. A kezelés eredménye azonnal látható és a bőr belülről regenerálódik.

A mikrodermabráziós kezelés működési elve: gyémánt fej segítségével távolítom el az elhalt hámsejteket, miközben egy vákuum kissé beszippantja a bőrt finom mikromasszázst végzve, így ezáltal még hatásosabb lesz a kezelés.

Milyen esetekben alkalmazható hatékonyan a bőrcsiszolás?

  Nagyon jó eredményeket lehet elérni:
 • pigmentfoltok és öregségi foltok,
 • tisztátalanságok és akne sebhelyek,
 • mindenféle sebhely az arcon és a testen,
 • fény és nap okozta károk,
 • elszarusodás,
 • érett, lassú anyagcserét folytató bőr esetén.
 • A mikrodermabrázió egy egyszerű, fájdalommentes és gyors bőrfiatalító eljárás. Az elégedettség foka pedig a kezelések számával arányosan nő. A kezelések közötti időszak 7 és 14 nap között változik. A kezelt problémától függően, átlagosan 6-8 kezelés javasolt.
 • A hámlasztás eredményei már az első kezelés alkalmával láthatóak!
 • finom, puha, tömör bőr,
 • az enyhe ráncok eltűnnek,
 • a ráncok és a bőr egyenetlenségei csökkennek,
 • az acne utáni foltok és hegek enyhébbek,
 • striák és hegek erőteljesen csökkennek,
 • egységes bőrszín, kevesebb pigmentációs probléma látható,
 • a bőr rugalmassága fokozatos javul, az öregedés jelei csökkennek.

Arcfiatalítás, arcfiatalító kezelés

A kor előrehaladtával a bőr elveszíti rugalmasságát, életerejét. A bőr ráncosodik. E folyamat késleltetésére, megelőzésére alkalmazzuk a ránctalanító, arcfiatalító kezeléseket. Az arcfiatalító kezelés során nagy hangsúlyt fektetünk a bőr anyagcseréjének fokozására, hidratálására, feszesítésére. Számos olyan kozmetikumot használok amely ezeket a folyamatokat segítik.

A masszázs során tápláló krémet használok, melyhez esszenciális olajokat adok. A leghatásosabb eljárást, az ultrahanggal való hatóanyag bevitelt használom. Egyaránt a bőrbe juttatja a zsíros és vizes fázisú anyagokat is. Tápláló anyagokként ampullákat juttok a bőr mélyebb rétegeibe.

Tápláló pakolásként krémmaszkokat, gumimaszkokat alkalmazok, melyek elősegítik a bőr életerejének, anyagcseréjének a fokozását, a bőr rugalmasságának a visszanyerését, hidratáltságának optimalizálását.

Anti-ageing kezelések

Az öregedést senki sem tudja megakadályozni. Ám hogy idősebb korban is ápoltak és fiatalosak legyünk, arra azért képesek vagyunk. Ehhez a professzionális bőrápolás számos hatékony terméke áll a rendelkezésünkre.

Napjaink legkedveltebb kezelései a sejtregeneráló, vitalizáló, bőrfiatalító és feszesítő kezelések. A kezeléseknek kettős célja van: a fiatalabb korosztálynak megelőzésképpen, míg az idősödő Vendégeknek regeneráló, bőrfiatalító jelleggel kínálom a kezeléseket, amelyek lehetnek:

Bőrfiatalító-sejtregeneráló kezelés gyümölcspelyhekkel (narancs, mangó, sárgabarack kivonat), C-vitamin.

Vitalizáló-sejtregeneráló kezelés növényi pelyhekkel (olíva olaj, spenót, borsóból készült enzimkivonat), A-B-és C-vitaminokban gazdag növényi pelyhekkel

Sejtregeneráló-bőrfeszesítő kezelés nagy koncentrációjú, tápláló szérummal és a bőr tömörségét fokozó édes mandula kivonatot tartalmazó termékkel

Luxus arckezelések

Ezek a kezelések különleges és drága hatóanyagokkal és nagy szakmai tapasztalatot igénylő kezelési metódusokkal alkalmazhatóak. A hatóanyagok monodózisos kiszerelésűek (1 lépéshez 1 adag hatóanyag ampullában), lépésről lépésre juttatjuk be a bőrbe nagy gondot fordítva a kényeztetésre és manualitásra.

Szemránc kezelés

Hunyorgás, nevetés... ez mind mimika, melyek következtében a szemkontúr környékén barázdák, ráncok keletkeznek. A Germaine de Capuccini és az Image szemkontúr ránctalanító programját azért alkotta meg, hogy hatékony alternatívát kínáljon a mimikai ráncok hatékony eltüntetésére illetve a ráncok mélységének csökkentésére.

A szemszérum stresszes, fáradt, petyhüdt, öregedő bőrre, illetve a szem alatti táskákra alkalmazva megszünteti a problémákat. Kisimítja és feszesíti a bőrt. Halványítja a szem körüli ráncokat, eltünteti a szem alatti táskákat.

Az energizáló és feszesítő gél aktív összetevői mellett tartalmaz még Q10-et, természetes szilíciumot, és tengeri elasztint. Ajánlott kezelések mellé alkalmazva, illetve otthoni használatra is.

Arcmasszázs, nyakmasszázs, dekoltázs masszázs

Az arcmasszázs mozdulatai eltérnek a hagyományos kozmetikai masszázstól. Lágy és erősebb, de nem fájdalmas mozdulatok, masszázsfogások váltják egymást. A kezelésnek köszönhetően az arcbőr feszessé, a sápad, fáradt bőr pedig élettelivé, egészségessé válik. Bőrfiatalító és ránckisimító hatása révén rendszeresen ajánlom egyéni kezelésként is.

Nyakmasszázs, Dekoltázs masszázs

A nyakmasszázs folyamán a nyak, dekoltázs masszázs folyamán pedig a dekoltázs izmainak finom átdolgozása mellett egy komplett arcmasszázst is kap a Vendég. A kezelés alatt a halk zene kitűnő kikapcsolódást és relaxálást biztosít, mely segíti a szervezet regenerálódását. A nyakmasszázs hatására az arcbőr visszanyeri rugalmasságát, feltöltődik. A felhalmozódott méreganyagok kiürülnek a nyirokereken keresztül, mely eredményeként az arcbőr tiszta, az arc pedig kipihent lesz.

Arcmasszázs

A masszázs a legősibb gyógymódok egyike. Feladata a bőr felpuhítása, táplálása, az egyén relaxálása. Az arcmasszázs hatására a kötőszövetek élettani folyamatai felgyorsulnak, a sejtek és rostok képződését fokozza, ezért a masszázs elengedhetetlen az öregedési folyamatok késleltetésében. Hatására javul a bőrben az oxigén-, és tápanyag ellátottság. Az arc idegeire gyakorolt nyomás csökkenti az idegrendszer feszültségét, ezért nyugtató hatású.

Az arcmasszázs oldja az arcizmok feszültségét, növeli a vérkeringést, anyagcserefokozó, megszünteti a fejfájást, elősegíti a melléküregek és arcüregek tisztulását, javítja a szem működését és csökkenti a ráncokat. Egy kiadós arcmasszázs után frissebb, bársonyosabb, feszesebb lesz bőrünk. A masszázs nem csak bőrünkön segít, hanem lelkünket is ápolja.

Kényeztető hidratáló kezelések

A hidratáló kezelések legfontosabb célja a vízhiány pótlása, valamint a sejtek vízmegtartó kapacitásának növelése, amit általában a cukor (trehalose) pótol, míg a silanol megköti a vízmolekulákat, vízburkot alkotva a sejtek körül. Mint az Óceán vize, oly sok vizet képes pótolni a különleges hidratáló program, mely azok számára nyújt segítséget, akik gyakran szenvednek a dehidratált bőr tipikus tüneteitől, mint bőrviszketés, pikkelyesedés, szárazság, fakó tónus, bőrviszketés, bőrhámlás és piros foltok.

Hidratáló kezelés

A kezelés minden fázisában aktív hatóanyagot tartalmazó termékeket használok. Tisztítás után nagy koncentrációjú szérumot juttatok a bőrbe, majd hidratáló masszázs következik. Ezt követi egy tápláló hatású maszk felhelyezése, majd a kezelést egy bőrvédő, hidratáló emulzióval zárom.

A kezelést követően a dehidratált bőrre jellemző kellemetlen tünetek megszűnnek, a bőr hidratáltsága hosszan megmarad.

Kismamák bőrápolása

Az áldott állapot alatti hormonális átalakulás megváltoztatja a nők szervezetét, így a bőrt is. A leendő anyukákat különleges ápolás illeti meg, amelyre igényt is tartanak. Szinte minden kismamánál megfigyelhető a fokozott pigmentálódás, melynek oka a terhesség miatti megnövekedett melanin termelés. A foltokat nem érdemes fehéríteni, mert a szülés után legkésőbb 3 hónappal eltűnnek.

Időnként 1-1 apró ér is elpattanhat, de szülés után ezeknek sem marad nyoma. A legismertebb probléma a stria, azaz a terhességi csík. Oka, hogy egyre rugalmatlanabbá válnak a kötőszövetek, a hason folyamatosan megnyúlik a bőr, amiknek következtében apró repedések keletkeznek a hasfalon. A szülés után sem múlnak el feltétlenül nyomtalanul. Ezért fontos a kötőszövet erősítése megfelelő bőrápoló készítményekkel, gyöngéd masszázzsal.

Fontos a megfelelő tanácsadás. Nyáron célszerű kalapot viselni, elégséges fényvédelemről gondoskodni, kerülni az erős napfényt, hiszen a csecsemőre is káros hatással lehet a túl erős napsugárzás.

Javasoljuk a make-up használatát. A sminkelés nem csak a közérzetet javítja, de csillapítja a nedvességvesztést is és nincs szebb látvány egy egészséges, ápolt, csinos kismamánál.

Esküvő előtti kozmetikai kezelések

Minden nő életének egyik legemlékezetesebb napja az esküvője, ahol megmutathatja külső-belső kisugárzásának erejét. Az örömteli eseményt rengeteg tennivaló, sok szervezés előzi meg, ami megviselheti a házasulandókat, ezáltal kialakulhat több, kozmetikai kezelést igénylő bőrprobléma. Tudni kell, hogy különös stresszhelyzetek az arra érzékenyeknél kiválthat ún. stressz-aknét, herpeszt stb., amit, ha ismerjük a Vendég bőrét, aránylag jó eséllyel kerülhetünk el különféle preventív kezelésekkel. Érdemes a kezelést pár héttel az esküvő előtt elkezdeni.

Az arc kitisztítását esküvő előtt 3 héttel érdemes megtenni, hogy mire a sminkpróbát elkezdjük, a normalizált bőrön dolgozhassunk. Figyelembe kell venni az időjárást, az évszakot, a fényhatásokat (pigment foltok, szeplők megjelenése tavasszal), gondolni kell az allergiára is.

Nagy hangsúlyt kell fektetni az otthoni arctisztításra, arcápolásra. Hiszen ez az alapja a bőr ápolásának. A vőlegény bőrét szintén fontos kitisztítani és leápolni, hogy mire elérkezik a "nagy nap", Ő is ápolt és tiszta bőrrel léphessen az oltár elé. Ma már egyre inkább fontos a férfiak számára is az ápolt külső, elegáns megjelenés.

Különös figyelmet kell fordítani a nyak, dekoltázs, kéz, száj ápolására, felkészítésére. Különböző lifting kezelésekkel feltöltöm, megemelem az érintett területet, vízpótló, tápláló anyagokkal történő masszázst alkalmazok, hogy még kisimultabb, feszesebb legyen a bőr. Javasolom előzőleg a szolárium használatát, természetesen a bőrtípusnak megfelelő dózisban. Ha nyáron van az esküvő, védjük a bőrt különféle fényvédőkkel.

Szemöldökfestés, szempillafestés

Nem kell minden reggel órák hosszat festegetni magunkat a tükör előtt, mert ma már ugyanúgy festethetjük szemöldökünket és szempillánkat, mint a hajunkat. A szemöldök festése, kiemelése keretet ad az arcnak. Egy szép ívű és formájú szemöldök képes teljesen megváltoztatni és meglágyítani az arcvonásokat.

A szempilla festése ugyanúgy, mint a szempillaspirállal való festés, kontúrosabbá, élénkebbé teszi és kiemeli a tekintetet. Az eljárás fájdalommentes és csupán 15-20 percig tart. 3-4 hétig tartó hatása miatt nem szükséges szempillaspirált, illetve szemöldökceruzákat alkalmazni.

A modern festékek szakszerű alkalmazása már nem károsítja a szempillákat vagy a szőrszálakat, így bátran lehet őket használni. A haj színéhez leginkább illő szín a megfelelő választás. A festék hosszantartó színt biztosít szemöldökünknek és szempilláinknak.

Műszempilla

Műszempilla felrakás

Sűrű, göndör és hosszú szempillákat szeretnél, akkor használjunk műszempillákat! Hétköznapokon nem jut eszünkbe műszempillát hordani, ugyanakkor adódhat olyan helyzet vagy esemény, amikor a öltözékünkhöz, illetve a sminkünkhöz is illik. A színpadon, a kifutón vagy akár fotókon is kifejezetten jól mutat egy megfelelően megválasztott műszempilla. A műtincsek nem károsítják az eredeti szempillákat, hiszen erre a célra kifejlesztett ragasztóval dolgozunk.

Választhatunk a tincses vagy soros, normál vagy extrém hosszú pillák közül a drámai hatás érdekében.

Megfontolandó jótanács

Kifestett szemmel ne feküdjünk le, mert a megszáradt festéktől a szempillák könnyen töredezetté válnak és kihullhatnak. A szemfesték lemosásához csak szemre való sminklemosót használjunk

Gyantázás, epillálás, szőrtelenítés

Intim gyanta,

Fazon szőrtelenítés

Amióta a divat diktál, a nők újabb problémával néznek szembe,és már nemcsak a szőrös a láb vagy hónalj lehet zavaró tényező a randi előtt vagy alatt, hanem a bugyi, fürdőruha alól kikandikáló intim szőrszálak is.

Hosszú távú megoldást kínálhat a gyantázás, heteken keresztül elégedettek lehetünk az eredménnyel, de ennek is megvannak a maga árnyoldalai. Sajnos a gyantázás minden formája, így a fazon gyanta, intim gyanta sem fájdalommentes. Nagyon fontos, hogy a házi használatú gyantacsíkok ebben az esetben nem ajánlottak, a szőr növekedési iránya nem olyan egyenletes, mint a lábon.

Férfi szőrtelenítés, férfigyanta

Az ápoltság része az erős izzadás, kellemetlen testszag megszüntetése is. Kozmetikában általánosan kedvelt, gyors és praktikus szőrtelenítési módszer a gyantázás. Én patronos gyantát használok. Első alkalommal természetesen számítanunk kell rá, hogy nem fájdalommentes eljárás (aki mást állít, az nem mond igazat!). Kezdésnek olyan területet válasszunk, ahol kevesebb szőrzet található, így lassan hozzászokunk a kicsit kellemetlen érzéshez.

Nem árt tudni, hogy minden szőrtelenített bőrfelület nagyon gondos utókezelést igényel. A férfikozmetika fiatal terület, de mivel ma már ők is jobban odafigyelnek a bőrükre, külsejükre, ezért egyre több, kifejezetten férfiak számára kifejlesztett kozmetikai eljárás, kezelés áll rendelkezésükre.

Érett férfiak esetében a test kezeléséről is beszélhetünk. Manapság egyre inkább előtérbe kerül a szőrtelenítő eljárás, az erősebbik nem körében is. Leggyakoribb terület a hónalj szőrzet eltávolítása. Esztétikailag és higiéniás szempontból előnyös. Gyakran előfordul továbbá a hát és mellkas szőrtelenítése.

A test szőrzete általában a férfias büszkeség tárgya volt, ma a szőrtelen mellkas a divat, ezért sokan szabadulni szeretnének a férfias szőrszálaktól. Férfi Vendégeinknek lehetősége van megszabadulni nem csak a mellkas szőrzetétől, hanem a hónalj, has, hát vagy akár a láb nemkívánatos szőrszálaitól is, mivel a mellkas gyantán kívül foglalkozom hátgyantával, has gyantával, hónalj gyantával is. A hónaljak szőrtelenítése a dezodorálás szempontjából kifejezetten előnyös. Ma már ápolatlannak tűnnek a bozontos szőrzetek.

Meleg, patronos gyantázás

A gyantázás a leggyakrabban alkalmazott és legkedveltebb szőrtelenítési mód. Gyantázás előtt feltétlenül meg kell tisztítani a bőrfelületet.˛.

A szőrszál kitépésének hatására a szőrhagymák elhalnak. Az évek során kikopik a szőr. A gyantázásnak 3-4 hét a tartóssága. Gyantázás után bőrnyugtató balzsammal, krémmel, zselével szükséges kezelni a szőrtelenített felületet, ez egyben fertőtleníti is˛.

A legközelebbi gyantázást akkor érdemes végeztetni vagy végezni, ha legalább 4-5 milliméterre újra megnőttek a szőrszálak˛.

Smink, alkalmi smink, esküvői smink

A sminkelés során az arc előnyös tulajdonságait kihangsúlyozzuk, a hibákat palástoljuk. A sminket befolyásolja az alkalom, az évszak, ruha, szemszín és még sok minden más dolog. Célunk, hogy minden Vendégünk megtalálja a hozzá legjobban illő professzionális szépítőszereket, dekor kozmetikumokat. Természetesen, ahogy mindenkinek más szín, forma, kiemelés illik arcához, szeméhez, szájához.

Segítséget nyújtok mindazoknak, akik szeretnék otthonukban is alkalmazni a smink trükköket, hogy szebbek és ezáltal magabiztosabbak legyenek a hétköznapokban.

Az alkalmi smink illetve az esküvői smink kiválasztását általában a kozmetikában szoktam a kedves Vendéggel megbeszélni, hiszen nálunk minden dekor kozmetikum kéznél van, akár egy olyan szín, aminek a használatára eddig még nem is gondolt a Vendég, viszont a különleges alkalomhoz, ruhához igazán illik.

A pattanásos, mitesszeres bőrt tanácsos pár nappal az alkalom előtt kitisztítani. A szemöldök formázásáról se feledkezzünk el.

Esküvői smink

Rövid konzultáció a Menyasszonnyal, majd a ruhához, arctípushoz, személyes kisugárzásához leginkább illő próbasmink elkészítése. Mesterfogások elsajátítása a smink esetleges korrekciójához. A smink látványa natúr, szolid, visszafogott színekben harmóniát tükröző legyen.

A sminkelés tízparancsolata

 1. Sminkelés előtt alapos arctisztítás, szennyeződések eltávolítása, tonizálás.
 2. Alapozás előtt hidratálás, ezzel megelőzzük a bőr kiszáradását.
 3. Az alapozás a bőrünk színének megfelelő, professzionális alapozóval történjen. A szép alapozást vékony, de alapos fedéssel tudjuk elérni. Ehhez válasszunk alapozásra alkalmas szivacsot.
 4. A púderezés. A legjobb eredményt porpúderrel érhetjük el, nagy ecsettel egyenletesen oszlassuk el az arcon. Eredmény: tartós smink, matt arc.
 5. Szemöldökceruzával korrigálhatjuk szemöldökünk hibáit. Vigyázzunk, hogy a hatás itt is természetes maradjon! Színe legyen azonos a haj-, vagy a szemöldök színével.
 6. A pirosító vitalizáló hatású és formálja arcunkat. Ebből is hasonlóan, mint az alapozóból minimális mennyiséget vigyünk fel!
 7. Mielőtt felvinnénk szemhéjpúderünket, szemceruza segítségével a szemhéj közepétől a külső sarok felé, majd visszatérve a középponthoz húzzunk egy kontúr vonalat a szem belső feléig, ezzel a lépéssel tartósabb sminket érünk el. A berajzolt vonalat fültisztító pálcikával el tudjuk dolgozni, így az erős kontúron finomítani tudunk.
 8. A szemhéj festésekor világos, sötétes és egy köztes színt használjunk. A szemhéj belső zugába vigyük fel a világos tónust, a szemhéj külső zugába a sötétebb árnyalatot, majd középre egy élénk színt. Végül fültisztító pálcikával mossuk össze a színek kontúrjait. Vadabb hatást érhetünk el, a sötétebb árnyalatot kifelé és felfelé vigyük fel, esetleg az alsó szemhéj vonalát is kiemelhetjük, például fekete színnel.
  Sliemüvegesek esetében a mínuszos lencsék kicsinyítik a szemet, ezért olyan színekre, árnyalatokra van szükségük, melyek optikailag megnagyobbítják szemüket. Ilyenek a világos színek: a fehér, rózsaszínes, esetleg a barna világos árnyalatai. Ezek a színek bátran használhatóak a szürke hétköznapokon is!
  Aliik pluszos lencsét viselnek, sötét színekkel kell hogy kísérletezzenek, hiszen a pluszos lencse nagyobbítja a tekintetet és kiemeli az apróbb hibákat. Ezért előnyös a sötétebb korrektor, illetve a krémesebb alapozó és szemhéjpúder alkalmazása is. A fekete szemtus használatát nem ajánlom.
  Hli szemüvegkereted színes, csak óvatosan sminkeld magad, bánj finoman a színekkel!
 9. A szempilla spirálozás során, a szebb hatás érdekében jobbra és balra is mozgassuk az ecsetet. Egy nappali sminkhez érdemes fekete szempillaspirált használni, a különlegesebb színeket tartogassuk más alkalmakra.
 10. A száj kiemelése, szájfényezés, rúzsozás. Sokan vannak azonban, akik nem kedvelik a rúzs használatát. Amennyiben Ön is közéjük tartozik, ajánlom a pasztellszíneket, vagy szájfény használatát. Először kontúrceruzát használunk itt is, így szánk esztétikai hibáit könnyen korrigálhatjuk. Vékony szájat nagyon szépen ki lehet emelni, ha a kontúron kívül halványan fehér kontúrt is teszünk, amit a szájkontúrral összemosunk. A rúzs tovább fennmarad, ha az első rétegre kevés porpúdert viszünk fel, majd újabb réteget teszünk rá ugyanabból az árnyalatból. Ügyelj a rúzsodra! Semmi sem kiábrándítóbb, mint az elkent kontúr vagy a rúzsos fog!

Kozmetikai kifejezések

Peeling

Hámlasztást jelent. Az eljárás során csiszolószemcsét tartalmazó kozmetikummal eltávolítjuk a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket. Minden bőrtípushoz és minden vevői igényhez van megfelelő peeling készítmény.

Mechanikai peeling

Úgynevezett csiszoló részt tartalmaznak (pl. tengeri só, mandula mag, őrölt habkő, műanyag gömböcskék), amelyek a bőr felső rétegét többé-kevésbé gyengéden lecsiszolják. A normál és zsíros bőr tökéletes ápolószerei.

Enzim peeling

Az enzim peeling fehérje és hozzáadott zsírégető összetevők (enzimek) segítségével távolítja el a bőr felső rétegének sejtjei közül az elhalt hámsejteket. Ezen készítmények hatóanyagai a comedók falát is képesek áttörni és az elhalt hámsejtekkel együtt az ott lévő faggyúmasszát is feloldani. Leginkább a tisztátalan, érzékeny bőr ápolására szolgál, noha az érett bőrre is használható.

Gyümölcssavas peeling

Az elhalt, felső hámréteget távolítja el. A gyümölcssavak (Alpha-hidroxy savak, AHA) túlnyomó része olyan gyümölcsökből származik, mint a szőlő, citrom, alma és papaja. Ezen kívül glükolsavat, tejsavat és szalicilsavat is használnak a peeling-készítményekhez. Ha a gyártó előírásainak figyelembe vételével használják, rendkívül jól enyhíti a bőröregedés jeleit és a bőr szarusodási problémáira is előnyösen hat.

Gyógynövényes mélyhámlasztás

Biológiai módszer a bőr növényi bázisú, kontrollált hámlasztására. A bőr felső rétegeit különböző növények és gyógynövények mikrorészecskéinek keverékével távolítják el. Erős vérbőséget, a bőr szarurétegének leválását és a bőr regenerációs folyamatainak fokozódását érik el vele. Sok kozmetikai problémánál (aknés bőr, pattanások, sebek, idő előtti öregedés, hiperpigmentáció) ideális megoldás lehet.

Mikrodermabrázió

Mechanikai peeling, melyet mikrokristályokkal, speciális géppel vagy anélkül (lásd Germaine de Capuccini Strategist Refine Mikrodermabrázió kezelési programja) végeznek. Hegeknél, pigment foltoknál, bőröregedés okozta jelenségeknél és keloidos hegeknél lehet vele jó eredményt elérni.

VIO

A kozmetikák egyik legrégebben alkalmazott alapkészüléke. A kezelés hatására az erek kitágulnak, a bőr lokális vérellátása javul. A sejtek tápanyagellátása fokozódik. A keletkező ózon kiválóan alkalmazható a kezelés utáni fertőtlenítésre, összehúzásra, vagy a faggyúmirigyek túlműködésének beszabályozására. Enyhe szárító hatása miatt látványosan javítja a seborreás bőr állapotát.

Ultrahang

Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható, 20 000 Hz-nél magasabb rezgésszámú hanghullámokat jelent. A gyógyítás és bőrszépítés területén alkalmazzuk. Segíti a hatóanyagok bejutását a bőr mélyebb rétegeibe. Hőhatása következtében az erek kitágulnak, a mechanikai és kémiai hatások pedig fokozzák a sejtmembrán áteresztő képességét. Az ultrahang serkentőleg hat a kollagén anyagcserére és a fibroblasztok működésére, a salakanyagok kiürülésére, a diffúziós folyamatokra.

Az oldal tetejére