Onyx szépségszalon

 
A manikűr galériához
Tekintse meg a nálunk készült manikűröket a galériánkban!

Kézápolás és lábápolás Manikűr, Pedikűr

A kézápolás, más néven manikűr alatt a kéz bőrének és a körmöknek a kényeztetését, ápolását, széppé varázsolását értjük. A lábápolás, azaz pedikűr a lábaink (lábfejünk) bőrének és a lábkörmeikn ápolását, szépítését, díszítését jelenti. A fentiek megvalósításában (igény szerint) különböző anyagok, eljárások és technikák vannak a segítségünkre.

  Kézápolás, lábápolás szolgáltatásaink
 • Manikűr, paraffinos kezelés,
 • Pedikűr, lábápolás,
 • Egyperces manikűr, japán manikűr,
 • Zselés műköröm,
 • Körömdíszítés.

Manikűr, Pedikűr

Választhatjuk akár a japán manikűrt, mely egy különleges propoliszos körömerősítés, vagy extrázhatjuk is egy SPA kézápolással.

Az egyperces manikűr, a bőr és a körmök elhalt hámsejtjeinek eltávolítása.

Kiegészíthetjük kézápolásunkat egy paraffinos kézápolással, mely igazi újjászületés kezünknek, vagy akár kompletten kényeztethetjük magunkat a SPA kézápoló kezeléssel.

A lábápolás, illetve más néven pedikűr sajnos háttérbe szorult és szorul hazánkban, pedig fontos lenne nagy figyelmet fordítanunk lábunk ápolására, csak úgy, mint más testrészeinkre. Fontossága általában a nyári papucsos szezonban nő meg, de a lábak ápolása, egész évben történő megfelelő karbantartása nem csak esztétikai, szépészeti, hanem adott esetben mozgásszervi szempontból fontos.

Kézápolás, Manikűr

A kézápolás, más néven manikűr alatt a kéz bőrének és a körmöknek a kényeztetését, ápolását, széppé varázsolását értjük. Bőrpuhító áztatást követően rendbe tesszük a körömágyakat, a felesleges bőrt eltávolítjuk, a körmöket formára reszeljük igény szerint, esetleg lerövidítjük. Ezután következik a kéz bőrének ápolása

A körömágyakat olajjal dörzsöljük be, míg a kézfejen hidratáló krémet használunk. Kezeinket masszírozással frissíthetjük fel. Mikor a kéz ápolását befejeztük, következhet a díszítés. Kiegészíthetjük kézápolásunkat egy paraffinos kézápolással, mely igazi újjászületés kezünknek. Manikűr fajták közül választhatjuk a japán manikűrt, mely egészen egyedi, a körömlemez méhviaszos ápolása. Különleges eljárással propoliszt jutattunk a körömlemez közé, így ápoljuk a töredezésre hajlamos körmöket.

Lábápolás

Ha kezeink ápolásával végeztünk, gondoljunk lábaink szépségére és egészségére, vagy akár díszítésére lakkal vagy zselével, ezzel a technikával a díszítés tartósabb marad.

Paraffinos kézápolás

A paraffinos kézápolás a kéz bőrének radírozását, fertőtlenítését és vitaminos krémmel való ápolását foglalja magában. Ezután a folyékony paraffinba a kezet kétszer belemártjuk, műanyag és frottír kesztyű kerül rá. Minimum 30 perc elteltével a kesztyűt a szilárd paraffinnal együtt lehúzzuk a kézről. Természetesen, egyszeri kezeléstől, mint sok más esetben, itt sem lehet csodákat várni.

A paraffinos kézápolást kúraszerűen kell alkalmazni, attól függően, hogy mennyire van kiszáradva a kéz bőre. Általánosságban elmondható, hogy az első két héten 2 alkalom, utána ismét két hétig 1 alkalom, majd kéthetente 1 alkalom ajánlott, a megfelelő állapot eléréséig.

  Paraffin kezelés menete
 • ékszerek eltávolítása, ruha felhúzása,
 • körömlakk eltávolítása,
 • kezelendő felület tisztítása, fertőtlenítése, öblítése, szárítása,
 • peeling (hámlasztás): bőrradírozás, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket, kitisztítja a pórusokat, melyek így könnyen befogadják a hatóanyagokat,
 • ápolókrém felhordása jóleső masszírozással - csuklóig ill. bokáig,
 • paraffin hőmérsékletének ellenőrzése: a lágy paraffin hőmérséklete megegyezik egy jó meleg fürdővíz hőmérsékletével, a bőrnek hozzá kell szoknia,
 • kéz vagy láb belemerítése a paraffinba: röviden, nem áztatva, kb. 2-4 alkalommal,
 • műanyag kesztyű felhúzása,
 • hőtároló frottír kesztyű felhúzása (láb esetén "lábtyű" vagy törölköző),
 • hatásidő: 10-20 perc. Eközben a paraffin kihűl, a krémek felszívódnak, kifejtik jótékony hatásukat -Kesztyűk és paraffin eltávolítása,
 • bőrtípusnak, igénynek megfelelő utókezelő anyag felhordása, bemasszírozása,
 • körmök megtisztítása, olajos anyagmaradványok eltávolítása.

Pedikűr, Lábápolás

A lábápolás, illetve pedikűr sajnos háttérbe szorult hazánkban, pedig fontos lenne nagy figyelmet fordítanunk lábunk ápolására is. Télen, amikor a lábkörmök több hónapig vastag cipőbe vannak zárva, gyakran szárazak, töredezettek, a talp bőre megkeményedik.

Nyáron a lábunk szinte meztelen és még inkább szükség van nem csak egészségügyi, de szépségápolásra is. Gyógyászati szempontból a lábaknál a vérellátás ingadozása, valamint a fertőzésveszélyek következtében gyakori probléma a lábak illetve körmök gombásodása. A pedikűrös által rendszeresen végzett kezelésekkel e problémák megelőzhetőek.

A bőrkeményedések és a körömhossz eltávolítása is a bőrlégzést segíti. A túlnőtt körmök eltávolításával kitisztulnak a köröm alatti szennyeződések, így megelőzhető a gombás fertőzések kialakulása és csökkenthető azok terjedése. A tápláló hatóanyagok, mint például a paraffin, teljesen megváltoztatják a bőr állapotát.

  Pedikűr menete
 • lábbelik, zokni, harisnya eltávolítása,
 • a kezelendő bőrfelület tisztítása, fertőtlenítése, öblítése, szárítása,
 • láb áztatás: célja a bőr puhítása, frissítése, a vendég ellazítása. Különböző lábfürdő adalékok (fürdősók, olajok, gyógynövények) közül lehet választani bőrtípusnak, hangulatnak megfelelően. A víz hőmérséklete is tetszés szerint változtatható. Időtartama: 10-20 perc - bőrtípustól függően,
 • bőrkeményedések, tyúkszemek eltávolítása,
  • körmök kezelése:
  • körmök rövidítése,
  • körömsarok kiemelése, kivágása (ha nem gyulladt, de benőtt),
  • szarupárkány tisztítása,
  • szabadszél alatti tisztítás,
  • körömlemez felületének kezelése (egyenetlenségek simára csiszolása, polírozása, ha szükséges),
  • peeling (hámlasztás): bőrradírozással az elhalt bőrrétegek eltávolítása,
  • masszírozás: bőrtípusnak megfelelő krémmel, olajjal (ha nincs tiltó körülmény),
  • paraffinos lábápolás (kiegészítő szolgáltatás - csak ha a vendég kéri),
  • pakolások, utókezelő krémek bemasszírozása,
  • körmök tisztítása, zsírtalanítása,
  • lakkozás, díszítés (vendég kérésére).

Talpmasszázs

Egy jó talpmasszázzsal nemcsak lábaink frissülnek fel, hanem a talpban elhelyezkedő kis erek, idegvégződések segítségével bizonyos szervi problémák kialakulása is megelőzhető. A láb peeling segítségével az elhalt hámsejtek eltávolíthatóak, így a bőr könnyebben lélegzik, jobban felszívódnak a tápláló hatóanyagok. A lábápolás után kezdjük az esztétikai pedikűrt. Ekkor díszítjük a lábkörmöket lakkal, zselével, matricával, csillámmal vagy egyéb más dekor anyaggal.

Egyperces manikűr, Japán manikűr

Egy speciális összetételű bőrradírral a kéz és körmök területéről az elhalt bőrt eltávolítjuk, és vele egy időben a készítmény hatóanyagai azonnal ápoló hatásukat is kifejtik. Ez az eljárás felfrissíti a bőrt, simává, puhává varázsolja, nem igazán a köröm, inkább az egész kéz bőrének ápolását szolgálja. Ajánlom korszerű manikűrrel, mert így, egymást kiegészítve az egész kéz ápolt, szép lesz.

A japán manikűr a körömlemez méhviaszos ápolása. Az elnevezés japánból ered, mert a japán arisztokrácia, régi titkos körömápolási eljárása volt. A japán manikűrt alkalmazzuk töredezésre hajlamos körmöknél vagy műköröm megszüntetése esetén. Ettől rendkívül magas fényű lesz a köröm.

A folyamata igen egyszerű, mégis bízzák ezt is a szakemberre. Kéthetente ajánlott megismételni, ez a fajta ápolás helyre hozza az elgyengült körmöket.

A körömlemez finom mattítását követően a méhviasz alapú anyagot egy szarvasbőr polírozóval bedörzsöljük a körömbe, majd egy másik anyaggal, a polírozó segítségével a körömlemezbe zárjuk.

Műköröm, műköröm építés

A műköröm napjainkban az igényes nők egyik ismérve. Természetesen nem csak műkörömmel tehetjük kezeinket ápolttá. Egy szakszerűen elkészített zselés vagy porcelán eljárás nem károsítja saját körmeinket, sőt megóvja azokat a sérülésektől, betöréstől, kényelmes, szép és tartós. A köröm növekedésétől függően 3-6 hetente szükséges újra elkészíteni. Azoknak a hölgyeknek is megoldást jelent, akiknek a körme bármilyen okból nem tud megnőni a fokozott igénybevétel, körömrágás miatt. Számos Vendég leszokott a körömrágásról, amióta műkörmöt visel.

  Választható típusok:
 • Zselés műköröm építés,
 • Köröm díszítés.

Általános tudnivalók műköröm felhelyezése előtt

Körömbetegségek

A vírusos és gombás fertőzések szín- és alakváltozást okoznak a természetes körmön. Ha egy fertőzött körömre tennénk műkörmöt, tovább súlyosbítanánk annak állapotát, és nagy valószínűséggel a többi körömre is átterjedne a betegség. A saját egészségem megőrzésének érdekében sem vállalhatom ebben az esetben a műköröm felrakását. A diagnózis felállítása után azonnal szakorvoshoz kell küldeni a vendéget. Gyulladásos folyamatok, mechanikai sérülések esetén szintén további romlást idézhetnénk elő a köröm állapotában. Csakis a teljes gyógyulás után vállalhatjuk a körömépítést.

Klasszikus manikűr után három napon belül

A hagyományos vagy más néven klasszikus manikűr esetében a körömbőrt ollóval levágjuk. Fel kell hívni Vendégünk figyelmét arra, hogy ez után három napig tilos a műköröm készítése. Ennyi idő szükséges ugyanis a körömbőr visszatapadására. A körömbőr feladata az alatta lévő gyenge köröm kórokozók és vegyszerek elleni védelme. Ha ezt a bőröcskét felkaparjuk, és levágjuk, megszűnik a védelem, a kórokozók behatolhatnak, ezzel maradandó károsodást okozva. Az elvékonyított köröm körüli bőr könnyen kisebesedik, a vegyszerektől és a reszelőtől.

Hideg, nyirkos kéz és köröm

Ha vendégünk keze és körme hűvös, nyirkos, az elkészített műköröm nem lehet tartós, mert a köröm magas nedvességtartalma tapadási problémákat okoz. A műköröm széle felválik, alatta kórokozók telepedhetnek meg, gombásodás, algásodás jön létre.

Vírusos fertőzés a bőrön

A herpesz, az övsömör és a szemölcsök különböző fajtái nagyon fertőzőek. Terjedésükhöz a bőr legapróbb sérülése is elegendő. Munkavégzés közben akár észrevétlenül is okozhatunk kisebb sérüléseket magunk, vagy vendégünk bőrfelszínén, így a fertőzés terjedése csak úgy állítható meg, ha nem vállaljuk a műköröm készítést, hanem azonnal szakorvoshoz küldjük vendégünket.

Zselés műköröm, műköröm építés

Ennél a folyamatnál zselés anyagot viszünk fel a körömre, amit UV lámpa alatt megköttetünk. A megszilárduláskor a köröm "bemelegedhet", ami abból adódhat, hogy a természetes köröm vékony, vagy a felvitt zselé réteg vastag. A megkötésnél egy ragacsos melléktermék képződik a köröm felszínén, ezt gél fixálóval letöröljük. A kész körmöt fényes zselével fedjük.

Zselés műköröm díszítés

A díszítést már a körmök megformázásánál, építésénél elkezdhetjük. Mindez attól függ, hogy a Vendég milyen díszítést álmodott meg a körmeire. A csillámpor, matrica, strasszkő, nylon darabkák, tört kagylóhéjak, szárított virágok, tollak, csipkék, körömpiercingek, gyöngyök, szalvéták és egyéb anyagok széles választékának alkalmazásával teljesen egyedi hatás érhető el, hogy mindenki megálmodhassa a számára legszebbet. Természetesen ezeket a technikákat már lábkörmön is alkalmazzuk, így a "hatás" nem marad el.

Köröm díszítés, Alkalmi műköröm

A műkörmök díszítésénél a határ a "csillagos ég". Különböző technikák közül lehet választani. Lehet lakkozott minta vagy színes porcelán, színes zselé és ezekből az anyagokból készített minta is. Így már a francia végnek sem kell fehérnek lennie, lehet bármilyen árnyalat, különböző szemcséjű csillámpor, matrica, strassz kő, nylon darabkák, tört kagylóhéjak, szárított virágok, tollak, csipkék, körömpiercingek, gyöngyök.

Díszítő lakkozás

A már megszáradt körömlakk felületére speciális díszítő lakkokkal különböző minták festése, melyek tovább díszíthetők csillámokkal, strasszokkal, matricákkal.

Lakkal díszítés, márványozás

A még nedves körömlakkba eltérő színű lakk cseppentése, majd hegyes pálcikával, tűvel "márványozzuk" a mintákat. Igény szerint csillámokkal, strasszokkal egészíthető ki a díszítés.

Matrica

Száraz lakkra helyezhető előre gyártott minták, melyek lehetnek öntapadósak vagy vizes matricák. Legújabb formája a 3 dimenziós (kidomborodó) matrica. Műkörömbe építhető.

Strasszok, gyöngyök

Különböző formájú, nagyságú, színű kövek, gyöngyök, esetleg drágakövek. Pl.: rizsszem, golyó, virág, könnycsepp, kocka, masni, szív. Újabban öntapadós fóliára előre elkészített mintákat is lehet kapni. Műkörömbe is építhető.

Csillámok

Sokféle színben létezik, különböző durvaságúra őrölt porok. Matt és csillogós színekben is megtalálható. Műkörömbe is építhető vagy annak anyagába keverhető.

zárított virágok

Különböző méretű, formájú, színű szárított virágok, melyeket műkörömbe lehet építeni. Körömlakkra is helyezhető.

Tört kagylóhéjak

Különböző durvaságúra tört színes kagylóhéj, ami műkörömbe építhető.

Színes porcelán

Az elkészített műkörömre 3 dimenziós (kidomborodó) minták készíthetők vele vagy a minta beleépíthető a köröm anyagába. Színes körmök is készíthetők vele.

Színes zselé

Az elkészült műkörömre színes minták készíthetők vele vagy a köröm rétegei közé építhető. Színes körmök is készíthetők vele.

A technikák egymással kombinálhatóak, így csak a fantáziánk szabhat határt. Díszített körmök készíthetők az egyszerű franciától az extrém mintákig.

Zselé lábkörmökre

Egyre divatosabb és nagyon praktikus eljárás, hogy a hölgyek a lábujjukra is zselét kérnek körömlakk helyett. Természetesen ezt leginkább nyáron ajánlom, hiszen ekkor járunk nyitott szandálban, papucsban, ilyenkor nagyon jó érzés, ha a lábunk gyönyörű, ápolt. A zselét vékony rétegben kell felvinni, hiszen lábujjainkon a körmök nincsenek olyan nagy igénybevételnek kitéve, mint kezeinken, így szinte ugyanolyan érzés, mintha körömlakkot viselnénk. Ezt az eljárást azonban tartósságának köszönhetően elegendő akár 6-8 hetente ismételni, a köröm növekedésének mértékétől függően.

A köröm díszítés itt sem marad el. Lehet ugyanaz a szín, csillám, matrica, stb, mint a kéz körmeinek díszítésénél. A tartóssága a díszítéssel nincs összefüggésben.

Az oldal tetejére